Keikysivut

2.4.2014

Hiiden verran olutta Jyväskylästä

 KIIRA 4,5%

Todella runsas vaahtoinen yksilö.
Tuoksuu mallasleivältä.
Maitokauppavahvuisuus rajoittaa makua vetisen lakuiseksi, mutta voltteja lisätessä polttaisi takuu varmasti kumia.
Kokonaisuus on palaneen mansikkainen ja sisuisen suklainen.
Oman tyttären nimellä varustettu olut saa ehdottomasti muutama lisätunnepisteen.

80

 RAKKI 4,5%

Brittihiivasta noussut Rakki räksyttää hiekkaisella humaloinnilla tuuheaa vaahtotattia kohti korkeuksia. Greippisen havuinen tuoksu on makuun verrattuna huomattavasti miedompi ja hedelmäinen trooppisuus iskee vasta huulilla. Kaikin puolin näyttävä ja kaunis olut. Jälkimaku on todella aavikkoinen. IBUt (35) jää kuitenkin mielestäni vähän vaisuiksi ja Rakin isoveli Raivoava Rakki tarjoaakin niitä tähän nähden lähes tuplasti (60).
Erittäin toimiva kauppaIPA.

83
KAKSI KOTIA TYRNI 4,5%

Rekolan ja Hiiden kollaboraatio tyrni on ulkoisesti vähän Vinkkilän Luomutuotteen marjaa oranssisempi ja vaahto belgisen saippuainen. Samean utuisen oluen messevästä vaahdosta jää reilusti myös pitsiä.
Mausteisen sitruksisesta ja kuivatun aprikoosisesta kokonaisuudesta nousee esille kivoja belgihiivaisia ja hefemäisiä nyansseja.
Tämän oluen stydimpää 6,3%:sta versiota maistoin viime kesänä Rautatientorilla ja sekin rokkasi.

80
Ruokapuoti Lumo Talvistout 2013 4,5%

Lumo sijaitsee Vanhan Rauman ytimessä, vain kahden korttelin päässä omasta lapsuuden kodistani. Lumon luoja Tero Suhonen on ottanut yhdeksi monista innovaatioistaan kehitellä uudenlaisia oluita yhdessä kotimaisten pienpanimoiden kanssa. Tämä Panimo Hiiden tuotos on lajiaan kolmas. Ensimmäinen, niin ikään talvistout, tehtiin Porissa ja keskimmäinen, omaan makuuni legendaarinen Nokkospils VASPilla.

Tähän stouttiin oman Lumoleimansa tuo kaakao ja kookos. Kaakaoisuus on hyvin vahvasti läsnä, kun taas kookos esittää marginaalisempaa osaa. Suklaa on tummaa tuoksussa ja maussa. Palanut kermaisuus muuttuu suussa mustaviinimarjaisen käyneeksi. Tzekkinen samettivaahto sekä -pitsi suojaavat olutta porilaisilta.
Pidemmän päälle, oluen lämmetessä, jälkimakuun ilmaantuu selluloosaisia piirteitä (luonnollisesti, Raumalta kun tullaan ;)).

77

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti